Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g DARY NATURY

Cena za szt.
Opis produktu
OPIS
Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm,
szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły
jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia
składników. W porównaniu z mąką zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń
i magnez, czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo
bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennych dla funkcjonowania
przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów
tłuszczowych.
SPOSÓB UŻYCIA
Mąkę żołędziową można
wykorzystać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki
zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne
wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się
mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych
(dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z
żołędzi).
SKŁADNIKI
prażone i mielone żołędzie* 100%
(*produkt rolnictwa ekologicznego)
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.